Bel ons
NL
BE
085 - 732 5999
03 / 500 9417

Aanleverinstructies

Om je bestelling goed te kunnen verwerken, vragen we je om de bestanden in de juiste formaten aan te leveren. Hieronder hebben we voor je samengevat welke bestanden we nodig hebben om tot een optimaal drukresultaat te komen.

Vector bestanden:
• Een .EPS bestand (Standaard voor vector-bestanden. EPS staat voor 'Encapsuled PostScript'.)
• Een .PDF bestand (PDF staat voor 'Portable Document Format'.)
• Een .AI bestand (V-bestand dat met Adobe Illustrator 6 of hoger is gemaakt.)

Let bij het aanleveren van vector bestanden op de onderstaande punten:

- Alle lijnen graag omzetten naar omtrekken, zodat lijndiktes behouden blijven.
- Ook de lettertypes graag omzetten naar omtrekken /contouren. Lettertypes die niet zijn omgezet naar omtrekken worden anders niet weergegeven.
- Geldige vectorbestanden mogen geen rasterafbeeldingen/pixelbestanden bevatten.  (zie verschil tussen vector en rasterafbeelding)


Pixel bestanden
Voor het bedrukken van buttons mag je ook een pixel bestand, zoals jpeg of png, aanleveren.


Alleen tekst?
Dan kun je ons je tekst opgemaakt in Microsoft WORD aanleveren. Microsoft WORD bestanden kunnen we importeren in onze design software. Voor alleen tekst hoef je dus geen vectorbestand aan te leveren.

 

Verschil tussen vector- en rasterafbeelding

In de onderstaande illustraties zie je het verschil tussen een vector- en een pixelbestand. Je ziet geheel links het logo. Als we het vergroten zie je een duidelijk verschil tussen het logo links en rechts. De rechterafbeelding is gemaakt als vector, deze kan oneindig vergroot worden. De lijnen van de vector blijven dan ook altijd scherp. De lijnen in de linkerafbeelding worden korrelig en dat zal uiteraard een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van de bedrukking.

Voor het beste drukresultaat gebruiken wij daarom ook altijd een vectorbestand!
Wist je dat wij je logo ook eventueel kunnen omzetten van een pixelbestand naar een vectorbestand? Vraag voor meer informatie naar onze “vectorservice”.